Οι Quilombo στο Athens Pride 2013 (PHOTOS)
Εδώ οι Φωτογραφίες...


Το QUILOMBO Centro Cultural είναι ένα σωματείο με δεκάδες μέλη που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2004. Ξεκίνησε από έναν πυρήνα ανθρώπων με αγάπη για την Αφροβραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα.
Η πρώτη επαφή με τους ρυθμούς της samba έγινε αρκετά χρόνια πριν από την ίδρυση του σωματείου. Πρώτος δάσκαλός, ο Ravi Magnifique, Ινδός ντράμερ και περκασιονίστας που ζει και εργάζεται στο Παρίσι.΄Εχοντας μια πολύχρονη εμπειρία και συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους μουσικούς της διεθνούς jazz σκηνής, ο Raviασχολήθηκε με την Batucada και ίδρυσε Escolas de Samba σε διάφορες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και τη Batuca στην Ελλάδα. Η ομάδα αυτή υπήρξε το έναυσμα για τη δημιουργία του Quilombo.
Έπειτα από ένα διάστημα φιλοξενίας στο χώρο του Πολυτεχνείου, το 2004 το Quilombo πήρε τη μορφή σωματείου και απέκτησε έδρα στην οδό Παραμυθίας 23 όπου και λειτούργησε ως χώρος για πρόβες, μαθήματα μουσικής και χορού και σεμινάρια από Βραζιλιάνους δασκάλους που οδήγησαν στην ανανέωση, αφομοίωση και καλύτερη εκτέλεση μουσικού και χορευτικού υλικού από διάφορα μέρη της Βραζιλίας . Οι δραστηριότητες του Quilombo άρχισαν να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Show, live music events, parties, συμμετοχή σε ημερίδες, φεστιβάλ και ακτιβιστικές δράσεις, φιλοξενία άλλων μουσικών χορευτικών και θεατρικών σχημάτων, percussion & dance camps, παρουσιάσεις σε εκπαιδευτικούς χώρους όπως Σχολεία, Σχολές και Πανεπιστήμια.
Τώρα, κρατώντας τη Βραζιλιάνικη καρδιά του, το Quilombo διαμορφώνεται σε ένα διαπολιτισμικό κέντρο μεταφέροντας την έδρα του σε ένα μεγαλύτερο χώρο κατάλληλο να φιλοξενήσει διαφορετικές τέχνες, περισσότερα μαθήματα, παρουσιάσεις και παραστάσεις.

Ο νέος χώρος είναι στην Ακαδημία Πλάτωνος, Σερβίων 10 (διασταύρωση με τη Λ. Αθηνών) - 900μ από το μετρό του Κεραμεικού.
πηγη, http://www.quilombo.gr